Tymián
Tymián je bylinka, která se používá do uzenin, k vepřovým a skopovým pečením, do paštik, zeleninových polévek, ke zvěřině, k játrům a do telecího.
Kategorie: | Potraviny |
---|
Tymián je bylinka, která se používá do uzenin, k vepřovým a skopovým pečením, do paštik, zeleninových polévek, ke zvěřině, k játrům a do telecího. Je nepostradatelný na přípravu marinád k nakládání masa a na grilování.
Z tymiánu připravíte také dobrý bylinkový čaj proti kašli, nachlazení a nadýmání.
Uchovávejte v suchu a temnu.
Země původu: Polsko
Benkor je česká rodinná společnost s tradicí od roku 1932, specializovaná na výrobu koření, bylin a sušené zeleniny.
Zásobují trh více než 200 druhy koření a bylin a téměř 150 druhy směsí. V poslední době rozšiřují nabídku o některé speciální byliny a nové směsi. Přáním je, aby zákazník použitím koření nejen zvýraznil chuť a vůni připravovaných pokrmů, ale aby toto koření a bylinky přispěly především ke zdravé výživě. Kladou proto zvýšený důraz na zásady racionální výživy.