Bezvaječné sušené těstoviny z celozrnné žitné mouky v biokvalitě. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití. Vhodné pro vegany, ale i pro mlsouny díky výtečné chuti.
SPECIFIKACE PRODUKTU :
Využití:
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijeteme sirupem, zasypetem kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
Žitná mouka se vyrábí mletím žitného zrna. Těstoviny jsou tmavší, protože žito je sice příbuzné pšenici, ale má tmavší a tenčí zrno. Celozrnná mouka se od běžné liší obsahem otrub.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ : Těstoviny vaříme v osolené vodě 8–11 min. Přidáte-li trochu oleje, těstoviny zůstanou kypré. Uvařené těstoviny scedíme.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g :
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1356kJ/324kcal. Tuky: 2,69 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 68,74 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 14,03 g. Sůl: 0,03 g
DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE :
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Těstoviny–bezvaječné, celozrnné.
Země původu: Česká republika
Složení : Celozrnná ŽITNÁ mouka*. Může obsahovat stopy vajec.
V současnosti jsme druzí největší výrobci bio těstovin v České republice.“
Milan Horský vyrábí celkem 23 druhů a tvarů bio těstovin. Vedle klasických pšeničných
těstovin nabízí i těstoviny žitné, špaldové, pohankové, rýžové, amaranthové a od července
tohoto roku těstoviny s nopalem. „Ten se využívá při výrobě některých zdravotních potravinových
doplňků,“ tvrdí Milan Horský. „Nopal je mexický kaktus, který pomáhá zejména
postiženým diabetem a lidem s vyšším množstvím cholesterolu.“
Mimo těstoviny vyrábí i instantní obilninové kaše, křupky a mouky. Celkem 11 druhů. „Vyvíjíme
nové výrobky, u nichž bereme ohled na potřeby a požadavky spotřebitelů,“ tvrdí Milan
Horský.