Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.
Složení
pitná voda, SÓJOVÉ boby BIO, mořská sůl, PŠENICE BIO
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 250kJ/60kcal |
Tuky | 0g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 6,00g |
z toho cukry | 3,00g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 9,00g |
Sůl | 5,26g |
Zaměřujeme se na výrobu stravy pro ty, kteří mají ze zdravotních důvodů zvýšené požadavky na skladbu potravin. Vyhledávají nás také vyznavači zdravého životního stylu. V naší výrobně na rozhraní Čech a Moravy ve městě Jihlavě vytváříme produkty z oblasti makrobiotické, racionální a bezlepkové stravy. Naše výroba čítá bezlepkovou a celozrnnou pekárnu, dražovnu, velkoobchodní sklad a balírny.
Nehledíme prvořadě na cenu, ale naší prioritou je kvalita potravin. Vytvořili jsme stovky originálních receptur, které jsme dokázali uvést na trh i s patřičnými certifikáty a atesty. Jako jedni z mála máme například oddělenou balírnu na bezlepkové potraviny. Důsledně dodržujeme podmínky všech úřadů i atestací.