Pohanka loupaná tmavá
Plná zavařovací sklenice 0,7 l: cca 520 g
Pohanka tmavá je produkt, který se znovu stále častěji objevuje na talířích. Je přirozeně bezlepková, nutričně bohatá a s klidem ji mohou zařadit i lidé s redukční dietou.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Pohanka tmavá se loupe tepelně, což způsobuje ztmavnutí povrchu. Její hlavní rozdíl od světlé pohanky je ten, že po uvaření zůstává sypká. Původně pochází z chladného podnebí, kde sloužila především chudším lidem jako zdroj rychlého zasycení a zahřátí organismu.
Pro uchování cenných nutričních vlastností se doporučuje pohanku nevařit. Místo toho dejte do hrnce vodu a až začne vřít, stáhněte plamen na minimum, vsypte pohanku a 20 minut nechte prohřát. Pak je pohanka připravená k přípravě kaše, placiček, pomazánek či dokonce dezertů. Hodí se také jako zavářka do polévek.
PŘÍPRAVA
Pohanku nejprve propláchněte vodou a poté dejte vařit v poměru 1:1,5 dílu vody. Pohanku vařte na mírném stupni 10 – 12 minut. Poté odstavte a nechte zbylou vodu vstřebat.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1548 kJ / 365 kcal |
Tuky | 2,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 74,0 g |
z toho cukry | 0,6 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Země původu: Ukrajina
Zaměřujeme se na výrobu stravy pro ty, kteří mají ze zdravotních důvodů zvýšené požadavky na skladbu potravin. Vyhledávají nás také vyznavači zdravého životního stylu. V naší výrobně na rozhraní Čech a Moravy ve městě Jihlavě vytváříme produkty z oblasti makrobiotické, racionální a bezlepkové stravy. Naše výroba čítá bezlepkovou a celozrnnou pekárnu, dražovnu, velkoobchodní sklad a balírny.
Nehledíme prvořadě na cenu, ale naší prioritou je kvalita potravin. Vytvořili jsme stovky originálních receptur, které jsme dokázali uvést na trh i s patřičnými certifikáty a atesty. Jako jedni z mála máme například oddělenou balírnu na bezlepkové potraviny. Důsledně dodržujeme podmínky všech úřadů i atestací.