Ocet 10%
Bílý ocet 10% je koncentrovanější a není barven karamelem E150c, proto má průzračnou barvu.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Ocet kvasný 10% je vyrobený přírodním kvasným procesem lihu pomocí octových bakterií, převážně rodu Acetobacter, typické chuti je docíleno využitím bukových hoblin, které jsou octem skrápěny.
Ocet 10% se získá naředěním kyseliny octové o koncentraci 12-14%, která vznikne jako produkt kvasného procesu. Oproti běžnému octu 8% je koncentrovanější a není barven karamelem E150c. Proto má bílou průhlednou barvu a je někdy nazýván jako bílý ocet nebo bezbarvý ocet. Ocet je používán jako konzervační prostředek nebo okyselující prostředek. V teplé i studené kuchyni najde uplatnění při výrobě omáček a zálivek. Díky použití octa je možné připravit lahůdky typu zavináčů, pečenáčů. Ocet je také nezbytnou součástí při průmyslové výrobě hořčice a kečupu.
Díky vyšší koncentraci je vhodným dezinfekčním nebo čistícím prostředkem. Může se využívat jako prostředek odstraňující zápach v pračce, kanalizacích a v neposlední řadě také jako prostředek k dezinfekci drobných ran.
Jedná se o českou firmu, která se zabývá výrobou hořčice, kvasného octa, lněného a makového oleje lisovaného za studena.