Neohodnoceno

Ocet 10%

Bílý ocet 10% je koncentrovanější a není barven karamelem E150c, proto má průzračnou barvu.

Skladem (>5 kg)
Značka: PIKANT Ostrava
15 Kč / kg
Kategorie: Potraviny

Ocet kvasný 10% je vyrobený přírodním kvasným procesem lihu pomocí octových bakterií, převážně rodu Acetobacter, typické chuti je docíleno využitím bukových hoblin, které jsou octem skrápěny.

Ocet 10% se získá naředěním kyseliny octové o koncentraci 12-14%, která vznikne jako produkt kvasného procesu. Oproti běžnému octu 8% je koncentrovanější a není barven karamelem E150c. Proto má bílou průhlednou barvu a je někdy nazýván jako bílý ocet nebo bezbarvý ocet. Ocet je používán jako konzervační prostředek nebo okyselující prostředek. V teplé i studené kuchyni najde uplatnění při výrobě omáček a zálivek. Díky použití octa je možné připravit lahůdky typu zavináčů, pečenáčů. Ocet je také nezbytnou součástí při průmyslové výrobě hořčice a kečupu.

Díky vyšší koncentraci je vhodným dezinfekčním nebo čistícím prostředkem. Může se využívat jako prostředek odstraňující zápach v pračce, kanalizacích a v neposlední řadě také jako prostředek k dezinfekci drobných ran.

Jedná se o českou firmu, která se zabývá výrobou hořčicekvasného octalněného a makového oleje lisovaného za studena.

Zpět do obchodu