Kurkuma
Kurkuma (indický šafrán) obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán.
Kategorie: | Potraviny |
---|
Kurkuma (indický šafrán) obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán. Na rozdíl od šafránu je barvivo kurkumy rozpustné v tucích a je jiné. Je zcela neškodné. Kurkuma je základní součástí Kari, používá se do polévek, k přibarvování másla, umělých tuků, sýrů, hořčice, těstovin atp. Indická kuchyně přibarvuje kurkumou rýži a sladké pokrmy.
Podporuje tvorbu a vylučování žluči, proto je vhodné ji používat ke každému tučnějšímu masu.
Uchovávejte v suchu a temnu.
Země původu: Indie
Benkor je česká rodinná společnost s tradicí od roku 1932, specializovaná na výrobu koření, bylin a sušené zeleniny.
Zásobují trh více než 200 druhy koření a bylin a téměř 150 druhy směsí. V poslední době rozšiřují nabídku o některé speciální byliny a nové směsi. Přáním je, aby zákazník použitím koření nejen zvýraznil chuť a vůni připravovaných pokrmů, ale aby toto koření a bylinky přispěly především ke zdravé výživě. Kladou proto zvýšený důraz na zásady racionální výživy.