Demi Sec 2018 - Sladší cidre z ročníku 2018 plný chuti po zralém ovoci, zlatavý, osvěživě perlivý. Jeho sladkost je uchována zráním jablečného moštu - bez přidaného cukru nebo sladidel. / polosuchý / 6,7% vol. / 0,75l / bio
Složení:
fermentovaný jablečný mošt
O výrobci:
Cider je osvěžující, alkoholický, fermentovaný jablečný nápoj. S důrazem na chuťové vlastnosti se cider Kliment vyrábí z vybraných směsí odrůd českých jablek. Na rozdíl od ciderů vyráběných z trvanlivých koncentrátů je díky tradiční metodě zpracování každá láhev jedinečná.
- čerstvě vylisovaný jablečný mošt se nedoslazuje ani neředí vodou.
- cider Kliment se vyrábí metodou dlouhého zrání (min. 6 měsíců). Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách.
- fermentace moštu je nejšetrnější metodou zachování obsahu vitamínů, které v cideru zůstávají díky tomu, že neprochází pasterizací ani filtrací.
- bez pasterizace, konzervace či sycení. Při dozrávání přímo v lahvích vzniká pouze přírodní oxid uhličitý - proto je přírodně perlivý, není sířen.
- obsah alkoholu: 6,7 %
První domácí cidry vznikaly od roku 2005, ale k jejich prodeji vedla ještě dlouhá cesta plná překážek, neboť v té době cidre v Čechách nebyl vůbec znám a to ani úřadům.
Počátky rodinného jablečného vinařství tedy datujeme do roku 2010, kdy byl uveden první oficiální ročník vyrobený v Cidrerii. Dnes “Klimenta” najdete v kavárnách a v menších prodejních řetězcích po celé republice.
Jelikož výroba přírodního cidru je běh na dlouhou trať a neustále je toho hodně co dělat, tak se nakonec do procesu zapojila celá rodina a spousty přátel. Každý přispívá tím co umí a postupně se rodinný tým rozrůstá o další nepostradatelné kolegy.
Co to je Cider?
Cider je osvěžující, alkoholický, fermentovaný jablečný nápoj. S důrazem na chuťové vlastnosti se cider Kliment vyrábí z vybraných směsí odrůd českých jablek. Na rozdíl od ciderů vyráběných z trvanlivých koncentrátů je díky tradiční metodě zpracování každá láhev jedinečná.
- čerstvě vylisovaný jablečný mošt se nedoslazuje ani neředí vodou.
- cider Kliment se vyrábí metodou dlouhého zrání (min. 6 měsíců). Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách.
- fermentace moštu je nejšetrnější metodou zachování obsahu vitamínů, které v cideru zůstávají díky tomu, že neprochází pasterizací ani filtrací.
- bez pasterizace, konzervace či sycení. Při dozrávání přímo v lahvích vzniká pouze přírodní oxid uhličitý - proto je přírodně perlivý, není sířen.