Neohodnoceno

Kliment Cidre Brut 2018

Skladem (>5 ks)
Značka: Kliment Cidre
210 Kč / ks
Kategorie: Potraviny

Brut 2018  - Suchý cidre tmavě medové barvy. Tuto šarži řadíme k brutům s vyšším zbytkovým cukrem. Je svíravý a kořenitý s vyváženou kyselinou. Příjemně perlí. 
Náš nejprodávanější cidre./ suchý / 6,4% vol. / 0,75l / bio

Složení:
fermentovaný jablečný mošt

O výrobci:
Cider je osvěžující, alkoholický, fermentovaný jablečný nápoj. S důrazem na chuťové vlastnosti se cider Kliment vyrábí z vybraných směsí odrůd českých jablek. Na rozdíl od ciderů vyráběných z trvanlivých koncentrátů je díky tradiční metodě zpracování každá láhev jedinečná.

  • čerstvě vylisovaný jablečný mošt se nedoslazuje ani neředí vodou.
  • cider Kliment se vyrábí metodou dlouhého zrání (min. 6 měsíců). Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách.
  • fermentace moštu je nejšetrnější metodou zachování obsahu vitamínů, které v cideru zůstávají díky tomu, že neprochází pasterizací ani filtrací.
  • bez pasterizace, konzervace či sycení. Při dozrávání přímo v lahvích vzniká pouze přírodní oxid uhličitý - proto je přírodně perlivý, není sířen.
  • obsah alkoholu: 6,4 %

První domácí cidry vznikaly od roku 2005, ale k jejich prodeji vedla ještě dlouhá cesta plná překážek, neboť v té době cidre v Čechách nebyl vůbec znám a to ani úřadům.
Počátky rodinného jablečného vinařství tedy datujeme do roku 2010, kdy byl uveden první oficiální ročník vyrobený v Cidrerii. Dnes “Klimenta” najdete v kavárnách a v menších prodejních řetězcích po celé republice.
Jelikož výroba přírodního cidru je běh na dlouhou trať a neustále je toho hodně co dělat, tak se nakonec do procesu zapojila celá rodina a spousty přátel. Každý přispívá tím co umí a postupně se rodinný tým rozrůstá o další nepostradatelné kolegy.

 

Co to je Cider?
Cider je osvěžující, alkoholický, fermentovaný jablečný nápoj. S důrazem na chuťové vlastnosti se cider Kliment vyrábí z vybraných směsí odrůd českých jablek. Na rozdíl od ciderů vyráběných z trvanlivých koncentrátů je díky tradiční metodě zpracování každá láhev jedinečná.

  • čerstvě vylisovaný jablečný mošt se nedoslazuje ani neředí vodou.
  • cider Kliment se vyrábí metodou dlouhého zrání (min. 6 měsíců). Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách.
  • fermentace moštu je nejšetrnější metodou zachování obsahu vitamínů, které v cideru zůstávají díky tomu, že neprochází pasterizací ani filtrací.
  • bez pasterizace, konzervace či sycení. Při dozrávání přímo v lahvích vzniká pouze přírodní oxid uhličitý - proto je přírodně perlivý, není sířen.
Zpět do obchodu