Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do naložené sladkokyselé zeleniny a kompotů. Patří také k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Je nezastupitelný do svařeného vína. Podle lidové tradice se žvýká při bolestech zubů a zánětech v dutině ústní.
Uchovávejte v suchu a temnu.
Země původu: Madagaskar
Benkor je česká rodinná společnost s tradicí od roku 1932, specializovaná na výrobu koření, bylin a sušené zeleniny.
Zásobují trh více než 200 druhy koření a bylin a téměř 150 druhy směsí. V poslední době rozšiřují nabídku o některé speciální byliny a nové směsi. Přáním je, aby zákazník použitím koření nejen zvýraznil chuť a vůni připravovaných pokrmů, ale aby toto koření a bylinky přispěly především ke zdravé výživě. Kladou proto zvýšený důraz na zásady racionální výživy.