Cizrna
Druh luštěniny vhodný na vaření i ke klíčení.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Cizrna, zvaná též hrách římský, je luštěnina s jemnou oříškovou chutí. Hodí se na přípravu pomazánek (rozmixovaná), salátů, zeleninových směsí, polévek nebo jako příloha. Nejznámější pomazánkou z cizrny je hummus – pyré s česnekem, sezamovým krémem a citronovou šťávou.
Návod na přípravu:
Přebranou a propláchnutou cizrnu namočte na několik hodin (až 12 hodin) do většího množství vody. Po nabobtnání je dobré vodu z cizrny slít a na vaření použít novou – usnadní to její trávení. Následně ji v nepřikryté nádobě vařte doměkka a až na závěr osolte dle chuti.
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu: Španělsko
Zaměřujeme se na výrobu stravy pro ty, kteří mají ze zdravotních důvodů zvýšené požadavky na skladbu potravin. Vyhledávají nás také vyznavači zdravého životního stylu. V naší výrobně na rozhraní Čech a Moravy ve městě Jihlavě vytváříme produkty z oblasti makrobiotické, racionální a bezlepkové stravy. Naše výroba čítá bezlepkovou a celozrnnou pekárnu, dražovnu, velkoobchodní sklad a balírny.
Nehledíme prvořadě na cenu, ale naší prioritou je kvalita potravin. Vytvořili jsme stovky originálních receptur, které jsme dokázali uvést na trh i s patřičnými certifikáty a atesty. Jako jedni z mála máme například oddělenou balírnu na bezlepkové potraviny. Důsledně dodržujeme podmínky všech úřadů i atestací.