Neohodnoceno

Bulgur pšeničný BIO

Plná zavařovací sklenice 0,7 l: cca 550 g

Pšeničný bulgur je ideální přílohou tam, kde jste doposud používali rýži nebo kuskus. Bulgur je tradiční pokrm jemné oříškové chuti, který je výživnější než rýže a také je stravitelnější než luštininy. Vyzkoušejte si bulgur i ve vaší kuchyni a uvidíte, že brzy si najde místo na vašem stálém jídelníčku.

Skladem (>5 kg)
Značka: Covitar s.r.o.
68 Kč / kg
Kategorie: Potraviny

PŠENIČNÝ BULGUR

Přemýšlíte, jakou potravinu byste mohli zařadit do svého jídelníčku, aniž byste museli výrazně měnit jeho obsah? Pak zkuste bulgur. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Bulgur je v podstatě namočená a nalámaná předvařená celozrnná pšenice. Ač to nemusí znít nijak lákavě, vězte, že bulgur, charakteristický svou oříškovou chutí, se svým použitím podobá klasické rýži či třeba kuskusu.

 

Důležitý je samozřejmě i vysoký obsah zdraví prospěšných látek. V bulguru se nachází ohromné množství vlákniny, díky čemuž se bulgur hodí i k redukčním dietám – i jeho mála porce vás totiž dostatečně zasytí. Celkově pozitivní nutriční hodnota bulguru z něj dělá ideální potravinu ke konzumaci, chceme-li jíst zdravě. V bulguru je navíc i přes významný podíl bílkovin naprosté minimum tuku. Nemusíte se proto bát, že byste po jeho konzumaci tloustli, což je ostatně jeden z důvodů jeho popularity u všemožných dietních programů. Tato předvařená celozrnná pšenice také skvěle stimuluje náš nervový systém i činnost střev. 

VYUŽITÍ BULGURU V KUCHYNI

Hojně se využívá kupříkladu v Libanonu, kde je bulgur jednou ze základních surovin při výrobě známého salátu tabouli. Jelikož zejména v těchto oblastech se jedná o velice populární potravinu, nalezneme ho i v dalších masových i vegetariánských jídlech – například ve falafelu.

Dají se z něj vyrobit karbanátky, nádivky, mnohdy se přidává do polévek a úplně nejčastěji se používá jako náhražka rýže – ať už jako příloha, nebo při přípravě rozličných rizot a podobně. Také se dá využít k přípravě kaší. Bulgur je přímo jak stvořený pro vegany a vegetariány, neboť je velice lehce stravitelný díky obsahu vlákniny, minerálů a vitamínů.

PŘÍPRAVA BULGURU

Bulgur nejprve 2x propláchněte. Bulgur dokáže absorbovat velké množství vody, proto je zapotřebí ho vařit v poměru 1:3 po dobu 15-20 minut. Pokud chcete být při přípravě k bulguru šetrnější, povařte ho jen 5-10 minut a poté ho nechte dojít pod pokličkou. Nejšetrnějším způsobem je nechat ho nabobtnat ve studené vodě po dobu cca 1 hodiny.

SLOŽENÍ

Loupaná, předvařená, drcená pšenice

Alergen: lepek

SKLADOVÁNÍ

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.

 

 

Země původu: Turecko

Covitar s.r.o. je dodavatelem sušeného ovoce, ořechů, přísad a polotovarů z ovoce v potravinářském průmyslu.

V naší firmě považujeme sušené plody především za přírodní lahůdku. Existuje mnoho druhů, příchutí a vůní, které jsou pro nás každodenní inspirací.

Zpět do obchodu